Hjelpekorpset

 

 

Våre aktiviteter er basert på lokale forhold og behov. Vi har vakt i marka, idrettsarrangementer, konserter, holder førstehjelpskurs, m.m. Hjelpekorpsets grunnopplæring består av førstehjelp, søketjeneste, samband og kunnskap om Røde Kors.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du kan gjøre en innsats

Engasjer deg i hjelpekorpset ved å ta kontakt med oss på This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring oss på tlf. 91 31 19 93

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hva gjør Hjelpekorpset i vår kommune?

Ved ulike arrangementer som idrettsarrangementer og konserter kan Hjelpekorpset stille mannskap som er utdannet i førstehjelp. Mannskapet har med seg nødvendig utstyr for de ulike arrangementer slik at vi straks kan ta av oss folk som er blitt skadet. Vi utfører førstehjelpskurs i barnehager og bedrifter, og søker etter savnede personer lokalt samt bistår andre Hjelpekorps.

Nittedal RK har avtale med Ullevål Prehospitale tjenester om utføring av suppleringstjeneste med ambulanse på kvelder og helger. Avtalen utføres av hjelpekorpset og oppdragene er i hovedsakelig transportoppdrag (”grønne turer”) for å avlaste akuttambulansene slik at disse kan være i en høyere beredskap.

Hva kan vi tilby DEG?

  • Vi sørger for at du blir utdannet til en Hjelpekorps`er (grunnkurs 30 timer).
  • Tilbyr deg kurs innen forskjellige fagområder.
  • Sosialt samvær.
  • Lønn: Nei.
  • Goder: Ja, du blir utrolig tilfredstilt med å ha bidratt til å finne en savnet person og/eller ha hjulpet et skadet medmenneske.

Vi stiller krav

Røde Kors Hjelpekorps stiller krav til sine medlemmer. Alle som ønsker å bli aktivt medlem i Hjelpekorpset må være minimum 17 år og gjennomføre en grunnleggende opplæring innen førstehjelp (30 timer), om organisasjonen, og grunnleggende bruk av radiosamband.

For å kunne delta i ettersøkning og redningsaksjoner må alle medlemmer i tillegg godkjennes innen disse fagområdene. Medlemmene bruker fritiden sin på å opparbeide seg de nødvendige kvalifikasjoner for å kunne utføre krevende oppgaver, spesielt innen førstehjelp og redningstjeneste.
Hjelpekorpset utdanner også ledere og instruktører. Gjennom medlemskap og utdanning i Hjelpekorpset lærer medlemmene dessuten mye om friluftsliv, samarbeid, medmenneskelighet, samt å holde hodet kaldt i situasjoner der andre kan bli handlingslammet.

Vi trenger DEG!

Vi er i dag et aktivt Hjelpekorps med ca. 25 aktive medlemmer, men ønsker oss fortsatt flere medlemmer. Vi er spredt i alder, alt fra 18 - ca. 60 år.

Er du interessert i og ønsker å lære mer om friluftsliv, førstehjelp, ønsker å være et medmenneske og hjelpe andre? Ja, det er slike jenter og gutter, kvinner og menn Hjelpekorpset trenger!

 

 

 

Leder Nittedal Røde Kors

John Ivar Rygge

Tel: +47 474 88 832

Adresse:

Nittedal Røde Kors

Postboks 49, 1485 Åneby

Besøksadresse:

Vargveien 10, 1488 Hakadal

E-post:

leder@nittedalrodekors.no